Selecteer een pagina

Jouw merk kan natuurlijk niet zonder een goed logo, maar eerlijk is eerlijk. Als je net gaat beginnen is een logo laten ontwerpen een grote uitgave, overigens wel een om te overwegen, omdat jouw logo de basis is van je merk. Omdat we de vraag regelmatig krijgen, wilden we voor jullie een “second best option” aanbieden, namelijk zelf je logo ontwerpen online voor jouw kledingmerk. Het mooie van dit artikel is dat je deze principes ook kan toepassen op het ontwerpen van je eigen kleding ontwerpen online.

Wat heb je nodig om zelf je logo online te ontwerpen?

Om te beginnen, er zijn veel tools beschikbaar online om je eigen logo en ontwerpen te maken, mijn eisen hiervoor zijn erg hoog (ik vertel je zo meer). Kies niet zomaar voor een programma om daar vervolgens als je ziel en zaligheid in te steken waarna ineens blijkt dat je voor bepaalde bestand types heel veel moet betalen of dat er plotseling andere beperkingen zijn.

Maak eerst een Canva account

Zoals je ziet heb ik voor dit artikel gekozen voor Canva, hieronder een aantal redenen waarom ik denk dat je hier voor zou moeten kiezen.

  • Zeer betaalbaar en zelfs een gratis pakket.
  • De juiste tools om je logo maken voor nu en in de toekomst.
  • Alle bestandstypes beschikbaar om professioneel te drukken op kleding.
  • Naast je logo kan je in Canva ook je social media en web uitingen gaan maken, allemaal geïntegreerd.
  • Veel voorbeelden beschikbaar in verschillende stijlen om uit te kiezen.

Snelstart Video zelf je logo online ontwerpen

Om je op weg te helpen hebben we zelf een korte video opgenomen over hoe je gemakkelijk kan starten met het ontwerpen van je eigen logo in Canva, dit is geen volledige uitleg, maar even wat tips en handvaten om te starten! Als je alle ins en outs van Canva wil leren kennen raden we je aan om een korte cursus te volgen.

We zijn druk bezig met dit blog! Binnenkort meer 🙂