Selecteer een pagina

Online pakket versturen? Welke aanbieder moet je kiezen?
In deze tijd is het gemakkelijker dan ooit om online pakketten te versturen. Of je nu een webwinkel hebt of gewoon een cadeau verstuurt, toegang hebben tot betrouwbare en kostenefficiënte bezorgdiensten kan het verschil maken. Maar met zoveel aanbieders die er zijn, hoe kies je degene die het beste bij je behoeften past? In dit artikel verkennen we twee van de populairste aanbieders van online pakketbezorging: MyParcel.co.uk en SendCloud.com. We bespreken ook waarom het beter kan zijn om intermediaire websites als deze te gebruiken in plaats van rechtstreeks via postkantoren als PostNL, DHL of DPD te gaan.

MyParcel

MyParcel is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde internationale pakketbezorgingsdienst die zowel standaard als express verzendopties biedt in heel Europa en daarbuiten. Ze bieden concurrerende tarieven voor zowel binnenlandse als internationale leveringen en leveren trackingnummers bij elk pakket, zodat je de voortgang onderweg kunt volgen. Bovendien kunnen klanten op hun website gemakkelijk prijzen van verschillende vervoerders vergelijken, zodat ze de best mogelijke deal voor hun zending krijgen.

Pros

  • Alle functies gebruiken zonder abonnement

Cons

  • Alleen gebruik maken van PostNL

Probeer MyParcel

SendCloud

SendCloud is een andere goede optie als je op zoek bent naar een betrouwbare online pakketbezorger in Europa. In tegenstelling tot MyParcel biedt SendCloud geen expresverzendopties, maar wel concurrerende prijzen voor standaardleveringen in heel Europa en trackinginformatie over alle pakketten die bij hen worden verzonden. Bovendien bieden ze klanten een gebruiksvriendelijk platform waar ze hun bestellingen kunnen beheren en zendingen van begin tot eind kunnen volgen zonder ooit hun computerscherm te verlaten!

Pros

  • Veel koppelingen beschikbaar
  • Ruime automatisering opties

Cons

  • Maand abonnement nodig om gebruik te maken van eigen huisstijl en automatiseringen

Probeer SendCloud

Waarom gebruik maken van een tussenpartij

Laten we, nu we twee van de beste aanbieders van pakketbezorging van dit moment hebben besproken, eens bespreken waarom het misschien beter is om intermediaire websites zoals deze te gebruiken in plaats van rechtstreeks via postkantoren zoals PostNL of DPD/DHL in Nederland of andere landen in Europa? Een groot voordeel is dat deze tussenpersonen vaak lagere prijzen kunnen bieden dankzij de kwantumkortingen die zij van koeriersbedrijven krijgen en die anders niet beschikbaar zouden zijn bij het rechtstreeks boeken van diensten via de koeriers zelf (bijv. PostNL). Omdat tussenpersonen toegang hebben tot meerdere koeriersbedrijven tegelijk, kunnen ze bovendien flexibelere verzendopties aanbieden, wat voordelig kan zijn als je je zending met spoed wilt laten bezorgen of als je een speciale behandeling nodig hebt, zoals een verzekering – iets wat niet altijd wordt aangeboden door conventionele postkantoren/koeriers. Een ander voordeel is dat deze websites meestal meer gedetailleerde informatie bieden over beperkingen van de pakketgrootte/gewichtslimieten dan de traditionele websites van postkantoren, waardoor klanten met een gerust hart zendingen kunnen voorbereiden voor verzending – iets wat heel belangrijk is voor bedrijven die vertrouwen op nauwkeurige leveringen bij het verzenden van producten!

Koppelingen en klant ervaring

Naast een mogelijk kostenbesparing en een totaal factuur iedere maand bieden partijen als SendCloud en MyParcel beide diverse opties om automatisch te koppelen met jouw webshop platform. Naast deze automatische koppelingen bieden deze partijen ook de optie om de verzendstatus e-mails volledig in jouw huisstijl te versturen, zo hebben klanten van jouw eigen kledingmerk een unieke en geïntegreerde ervaring, iets wat naar mijn mening heel belangrijk is. De kracht zit hem in de herhaling 😉

Conclusie

Kortom, het kiezen van een betrouwbare online pakketleverancier hoeft niet moeilijk te zijn dankzij platforms als MyParcel en SendCloud, die klanten gemakkelijk toegang geven tot kostenefficiënte verzendoplossingen in heel Europa (en daarbuiten!). Nog belangrijker is dat het gebruik van tussenpersonen zoals deze vaak kan leiden tot goedkopere prijzen in combinatie met een grotere flexibiliteit bij het bepalen van de beste manier om je artikelen te verzenden – waardoor ze een bijzonder aantrekkelijke optie zijn voor mensen die een efficiënte webwinkel willen runnen!