Toen ik wilde beginnen met mijn eigen kledinglijn had ik geen idee waar ik moest starten, dat is ook precies de reden dat ik je graag mijn persoonlijke ervaringen wil vertellen over de verschillende stappen in dit proces. Een hele belangrijke is natuurlijk het kiezen van een leverancier van je kleding.

Wil je meteen aan de slag en heb je nog geen budget om een voorraad kleding aan te leggen, een eigen kleding drukmachine te kopen en bedrukkingen of een printer in te slaan? Heel begrijpelijk. Ik raad je aan om dan te beginnen met ons artikel over het starten van een kledinglijn zonder kosten.

Kies een leverancier die bij je past

Er zijn verschillende kleding leveranciers in Nederland die jouw merk kunnen voorzien van kleding uit voorraad, korte levertijden en een ruim assortiment. Het is voor jouw kledingmerk belangrijk dat je kleding van goede kwaliteit is, wat voor jouw merk een goede kwaliteit betekend ligt natuurlijk aan je doelgroep. In dit blog deel ik verschillende leveranciers met je en kan je ook een totaallijst downloaden.

In dit blog neem ik je daarnaast mee in een aantal algemene afwegingen voor het kiezen van een leverancier, maar ook in een aantal zaken waar je op moet letten als je kleding voor jouw eigen kledinglijn gaat uitkiezen bij een kleding leverancier in Nederland of het buitenland.

Kleding leverancier nl

Waar op letten bij het kiezen van een kleding leverancier in Nederland?

 • Voorraad
  Zodat je snel kan bijbestellen bij grote drukte, maar zeker voor als je net start belangrijk zodat je zelf geen grote voorraad hoeft aan te leggen. Spreek een levertijd af als dat niet duidelijk aangegeven staat.
 • Prijzen
  Vaak kan je een vaste inkoopkorting onderhandelen met een leverancier, maar kijk bijvoorbeeld ook naar verzendkosten. De goedkoopste aanbieder is in dit geval toch vaak prima, houdt echter wel rekening met deze punten want die kunnen per kleding leverancier verschillen. Je koopt bij alle aanbieders in deze lijst kleding van een merk zoals bijvoorbeeld Gildan, Stedman of B&C. De leverancier fungeert dus eigenlijk als tussenpersoon. Meestal leveren deze leveranciers alleen aan bedrijven, een KVK inschrijving is dus noodzakelijk.
 • Levertijd
  Zorg ervoor dat je binnen 2/3 dagen producten in huis kan hebben. Dit zodat je altijd snel je voorraad kan aanvullen en kan voldoen aan de gestelde verzendtermijn voor jouw eigen klanten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een grotere voorraad aan te houden en een leverancier te kiezen met betere prijzen maar een langere verzendtermijn.
 • Klantenservice
  Controleer of de klantenservice goed is, je wilt goed advies krijgen bij vragen als bedrukbaarheid, voorraad en product kwaliteit.

Overzicht kleding leveranciers in Nederland

Onderstaande is een overzicht van kleding leveranciers of groohandels in Nederland. Deze lijst is gebasseerd of eigen ervaringen of ervaringen van bezoekers van onze site of kennissen. Heb je toevoegingen die voldoen aan onze aandachtspunten? Laat het weten als reactie op dit bericht, dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe aan het kleding leverancier overzicht.

Buitenlandse kleding leveranciers die ook snel leveren in Nederland

Voor textiel is een buitenslandse producent heel gebruikelijk, onderstaande leveranciers kunnen voldoen aan onze aandachtspunten en doen tevens niet onder aan de Nederlandse kleding leveranciers.

Kleding leverancier kiezen nederland

Waar op letten bij het selecteren van kleding voor jouw eigen kledinglijn

Naast een goede leverancier wil ik je ook wat tips meegeven over waar je op moet letten bij het uitkiezen van kleding voor jouw eigen kledinglijn. Ik ga hier nog een apart blog over maken, maar denk in elk geval om onderstaande punten.

 • Kleding met een makkelijk uitscheurbaar label.
  Dit zodat je jouw eigen merk goed naar voren kan laten komen.
 • Doe een test order bij jouw leverancier
  Doe een eerste test order bij jouw kleding leverancier (of potentiele kandidaat) om het order proces en snelheid te testen. Bestel meteen verschillende kledingstukken van diverse kleuren en stoffen en test zelf wat het beste past bij jouw kledingmerk en wat het makkelijkste en mooiste bedruk baar is.
 • Vraag na of dit product langdurig op voorraad blijft
  Ik heb zelf al regelmatig voor producten gekozen die nog maar tijdelijk beschikbaar bleven wat resulteerde in het opnieuw moeten maken van foto’s van de kleding en niet meer kunnen leveren aan klanten die besteld hadden.

Onze top 3 kleding leveranciers

Onderstaande lijst zijn kleding leveranciers waar wij zelf of kenissen goede ervaringen mee hebben en die voldoen aan de voorwaarden zoals in dit blog beschreven.

 1. Falk-Ross.nl
 2. HMZ Fashion
 3. Wordans

Bonus tips

We hebben nog een aantal bonus tips voor je 😉

 • Kijk naar de verzendpartner van je leverancier of vraag naar de mogelijkheden. Iedere aanbieder kent zijn eigen voorwaarden, pick-up punten en levertijden. Soms kan een aan andere verzender het verschil maken qua levertijd.
 • Ga naar beurzen. Zodra corona het weer toelaat zou ik je aanraden om beurzen en events te bezoeken om in contact te komen met jouw leverancier, maar ook om andere potentiele kandidaten te bezoeken en kleding en materialen zelf te voelen en proberen.
Kleding leveranciers Nederland DHL

Vragen over kleding leveranciers?

Heb je vragen of twijfels over een leverancier of de keuze die je wilt gaan maken? Laat het weten als reactie onder dit blog dan helpen we je graag verder!

Volledige lijst met leveranciers ontvangen?