Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

KVK Inschrijving

Wanneer jij meteen goed wilt beginnen met je eigen kledinglijn en ook investeringen gaat doen dan raad ik je aan om je meteen in te schrijven bij de kamer van koophandel. Daarmee wordt je in eerste instantie ook verplicht om een boekhouding en dergelijke bij te houden, dat bied echter ook diverse voordelen en is makkelijker dan je zou denken! Zo kan je bijvoorbeeld de BTW aftrekken bij aankopen en wordt het ook mogelijk om rechtstreeks bij kledingleveranciers in Nederland en in het buitenland te bestellen.

Wel inschrijven KVK maar geen boekhouding bijhouden?

Wil jij je wel inschrijven maar (nog) geen volledige boekhouding bijhouden, dan kan je wanneer je nog niet zoveel omzet wellicht aanspraak maken op de kleine ondernemers regeling. Lees hier alles over de KOR (kleine ondernemers regeling).

Wel of niet inschrijven bij de KVK

Er kunnen veel redenen zijn om je wel of juist niet in te schrijven bij de kamer van koophandel. Hieronder een aantal van mijn persoonlijke punten om af te wegen of je dit wel of niet moet doen.

Redenen om je meteen in te schrijven bij de KVK

  • Je kan makkelijker inkopen bij leveranciers die alleen aan bedrijven leveren.
  • Dankzij een gedegen boekhouding heb je inzicht in jouw resultaten.
  • Je kan je eigen webshop starten met iDeal, zonder KVK is het lastig om betalingen te ontvangen.

Redenen om je NIET meteen in te schrijven bij de KVK

  • Je wilt eerst rustig kijken wat je wilt doen en wat je leuk vindt en hebt nog geen duidelijk doel.
  • Je hebt geen of weinig middelen of geld tot je beschikking en wilt eerst je eerst omzet gaan draaien.
  • Je kan je inkomsten ook eerst opgeven via je IB aangifte, dan werk dus keurig volgens de wet maar heb je tot een bepaalde drempel geen bedrijf/boekhouding nodig.

Alles weten over een KVK inschrijving voor jouw kledinglijn?

Op TextielBusiness vertel ik je alles over mijn ervaringen in het opstarten en succesvol maken van je eigen kledinglijn en webshop, voor juridisch en financieel advies ben ik echter niet je man. Wil je daarom precies weten wat handig is in jouw (financiƫle) situatie. Kijk dan bijvoorbeeld op: https://ondernemersplein.kvk.nl/inschrijven-bij-kvk/ voor meer informatie.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Onderwerpen